Blusleidingen voor HSL

Infraspeed is de beheerder van de Hogesnelheidslijn (HSL), die loopt van Schiphol naar Antwerpen, via Rotterdam en Breda. Naast de Thalys naar Brussel en Parijs rijdt ook de Fyra, de hogesnelheidstrein van Amsterdam naar Rotterdam, over dit traject. Simplus verricht het onderhoud aan de blussers en de droge blusleidingen langs het spoor. Voor een grote reparatie werkten de monteurs van Simplus zowel overdag als ’s nachts in ploegendiensten langs het spoor.

Boven- en ondergrondse blusleidingen

Tijdens een controle door Simplus bleek dat de droge blusleidingen langs een deel van het traject niet in orde waren. Droge blusleidingen worden door de brandweer gebruikt om het water naar de juiste hoogte te pompen, daar waar de hogesnelheidslijn bijvoorbeeld over een brug of viaduct loopt. Infraspeed wilde de reparatie zo snel mogelijk uitgevoerd hebben, zowel aan de blusleidingen die aan de bruggen zitten, als aan de ondergrondse leidingen. Simplus was in staat de reparaties op korte termijn en binnen drie weken uit te voeren, met een team van monteurs dat zowel overdag als ’s nachts aan het werk was. Simplus blijft de blussers (ongeveer 150) en blusleidingen langs het spoor nu jaarlijks controleren en onderhouden.

Dankzij de flexibiliteit van Simplus zijn de droge blusleidingen langs de hogesnelheidslijn zo snel mogelijk gerepareerd. Infraspeed kan met Simplus rekenen op een regelmatige en gedegen controle van alle brandbeveiliging langs het traject.