Brandbeveiliging en beschermingsmateriaal voor een baggerschip

Het Nederlandse bedrijf Koninklijke Boskalis is één van de grootste baggermaatschappijen ter wereld. In opdracht van Boskalis heeft de scheepswerf IHC Merwede de sleephopperzuiger Willem van Oranje gebouwd, een schip van 137 meter lang, 28 meter breed en met een laadruim van 12.000 m³. Een sleephopperzuiger is een schip dat door middel van grote sterke pompen en motoren, zand, klei, slib en zelfs grind van de waterbodem kan zuigen. Simplus heeft het gehele schip voorzien van persoonlijke beschermingsmiddelen en brandpreventie.

Reddingsvlot

De Willem van Oranje wordt wereldwijd ingezet op grote waterbouwkundige projecten. In de meeste gevallen kunnen mensen bij een uitslaande brand op een schip niet snel wegkomen en hulp is niet direct ter plaatse. Door de beperkte ruimte en de paniek die uitbreekt bij brand, moet de brandbeveiliging voor schepen aan andere eisen voldoen dan een object op het land. Zo moet er materiaal aan boord zijn om het schip te kunnen ontvluchten. De Willem van Oranje is door Simplus voorzien van onder andere reddingsvesten, reddingsboeien, brandslangen, reddingsvlotten, brandblussers en andere benodigdheden voor de veiligheid van de bemanning. Binnen 3 maanden heeft Simplus alle middelen geleverd en in het schip bevestigd.

Dankzij Simplus kon de Willem van Oranje snel van het benodigde materiaal en de specifieke beveiliging worden voorzien. Dankzij de kennis en brede ervaring weten de specialisten van Simplus precies waar het te beveiligen object aan moet voldoen en hoe de veiligheid zo goed mogelijk wordt gewaarborgd.