Bedrijfshulpverlening

Bedrijfshulpverlening

Bedrijfshulpverleners (ofwel BHV-ers) zijn in je organisatie het 1e aanspreekpunt wanneer er een ongeval of calamiteit plaatsvindt. Na de opleiding Basis BHV is de bedrijfshulpverlener getraind in brandbestrijding, communicatie bij calamiteiten en ontruimen van de werkplek. Tevens is hij of zij bekend met levensreddende handelingen bij ongevallen en de veiligheidsmiddelen die aanwezig zijn, bijvoorbeeld een AED of verbandkoffer. De opleiding Basis BHV is voor alle medewerkers die bedrijfshulpverlener in je organisatie willen worden.

Opleidingsduur: 2 dagen (16 uur).

DIPLOMA / CERTIFICAAT

Zijn allebei de modules positief afgerond? Dan ontvangt de cursist het Bedrijfshulpverlener-diploma en de BHV-pas. Wanneer slechts aan 1 module is deelgenomen of wanneer de cursist slechts voor 1 module geslaagd is, wordt voor die betreffende module een certificaat uitgereikt. Daarnaast bestaat de optie voor een NIBHV-certificering.

Geldigheid

Ons advies is om je risico’s leidend te laten zijn en op basis daarvan met regelmaat een herhalingstraining BHV te doen.
Zo blijven je opgedane kennis en vaardigheden op peil.

Vrijstelling

Heb je al een een geldig EHBO-diploma van het Oranje of Rode Kruis op zak? Dan geldt een vrijstelling voor de module Levensreddende Eerste Hulp. Je kunt dan volstaan met een eendaagse opleiding om het BHV diploma te halen.

Toelatingseisen

Cursisten moeten de Nederlandse taal kunnen spreken en schrijven (LBO-niveau).

Locatie en lunch

Zowel de theorie als de praktijk kunnen we ook op jouw locatie verzorgen. Zo worden er geen onnodige kilometers gereden en kostbare tijd verspild door de cursisten. De lunch zal dan door de onderneming zelf verzorgd worden.

Natuurlijk bestaat de mogelijkheid ook om op één van onze andere opleidingslocaties in Nederland de opleiding te volgen. De lunch voor alle deelnemende cursisten wordt dan door ons geregeld.

Aantal deelnemers

Maximaal 15 cursisten per groep houden we aan om in te kunnen staan voor de kwaliteit en veiligheid van de opleiding.

Vervolgopleiding: Herhaling BHV

Voor medewerkers met het basisdiploma BHV is er de opleiding herhaling BHV , zodat hun kennis als bedrijfshulpverlener weer helemaal wordt geactualiseerd.

De opleiding herhaling BHV bestaat uit 2 modules:

1e module: Levensreddende Eerste Hulp (LEH) / Eerste Hulp (EH)
+ (Levensreddende) eerste hulp
+ Reanimatie
+ AED bediening

2e module: Brandbestrijding, Ontruiming en Communicatie (BOC)
+ Praktijktraining met kleine blusmiddelen
+ Ontruiming
+ Communicatie
+ Alarmering
+ Casusoefeningen met onze mobiele blus- en oefenunit

De competenties van de cursist worden m.b.t. beide modules door de cursusleider beoordeeld.

Opleidingsduur: Eén dag (8 uur).

Bekijk de agenda voor beschikbaarheid.

Vervolgopleiding: Ploegleider BHV + herhaling

Uitvoerende leiding aan de BHV-ers wordt gegeven door de ploegleider BHV. Deze bewaakt tevens de totale veiligheid bij calamiteiten. Gedurende deze opleiding leert de cursist praktisch en effectief leiding geven aan BHV-ers tijdens een calamiteit. Deze herhalingstraining brengt de kennis en vaardigheden van ploegleiders BHV op een actueel niveau.

De herhalingscursus ploegleider BHV is bestemd voor medewerkers met het diploma / certificaat ploegleider BHV, zodat ze als ploegleider weer helemaal up-to-date worden gebracht.

Bekijk de trainingen pagina voor meer info over deze opleiding.