Ontruimingsoefening bij Bakker Sliedrecht

Deze maand ben ik hartelijk ontvangen door Theo Springveld, HSE Manager bij Bakker Sliedrecht.  Dit bedrijf  heeft ruim 100 jaar ervaring in het leveren van op maat gemaakte elektrische en automatiseringsoplossingen in de maritieme wereld en de industrie. Simplus kreeg de opdracht om de ontruimingsoefening in één van hun panden te begeleiden en te evalueren.  Dit jaar moest de ontruiming  wat uitdagender worden, om de BHV-ers op de proef te stellen.

Toen het ontruimingsalarm afging werden de BHV-ers geconfronteerd, met een brand bij een elektrische stapellaar, veel rook en een gewonde monteur. Die rol is met enthousiasme gespeeld door een lotusslachtoffer, waardoor de stressfactor bij de hulpverleners toenam. Gelukkig verliep de ontruiming soepel en is de monteur gered. Nadat de reanimatie goed was verlopen en de brandwonden verzorgd waren, was het tijd voor de evaluatie met de groep BHV-ers.

Het was een leerzame bijeenkomst die bij heeft bijgedragen aan de veiligheid van de medewerkers die altijd klaar staan voor hun klanten.

Wilt u ook een ontruimings- of scenario oefening voor in uw bedrijf, dan mag u een mail sturen naar a.hettema@simplus.nl. Met veel plezier kom ik u helpen om de veiligheid in uw bedrijf te vergroten.  En natuurlijk houden we daarbij de coronaregels in acht.

Geschreven door André Hettema
Veiligheidskundig adviseur, 06-54286456, a.hettema@simplus.nl