• Blog
  • Brandveiligheid

Sander, onze expert voor blusleidingen en sprinklerinstallaties

  • 16 mei 2023
  • André Hettema

Onze servicemonteurs onderhouden in flatgebouwen en parkeergarages veel droge blusleidingen. Hiervoor hebben zij de beschikking over een aanhangwagen met een pomp en wateropslag. Voor reparaties en modificaties van deze leidingen schakelen wij onze expert Sander Vogelezang in. Hij is in 6 jaar tijd uitgegroeid tot Manager Engineering bij de Blusgroep. In deze jaren heeft Sander veel projecten op het gebied van Sprinklersystemen en blusleidingen begeleid.

960x720

Sander heeft zijn ervaringen opgedaan bij diverse installateurs en is begonnen in het veld als loodgieter. Met het doorlopen van diverse opleidingen is hij uitgegroeid tot een echte expert op zijn vakgebied.

De medewerkers van de Blusgroep leveren, monteren en onderhouden schuim/sprinkler installaties onder andere in de (voeding)industrie.

De communicatielijnen zijn kort, daarom zijn zij voor u een partner die snel kan schakelen, flexibel en betrouwbaar is en samen met de gemotiveerde monteurs kwaliteit levert.

Waar ben je momenteel druk mee, Sander?

“Dagelijks zijn wij bezig om onze klanten de service te bieden om hun pand brandveilig te houden of om hun pand brandveiliger te maken. We denken graag mee in het voortraject en bieden een adviseerde rol. Onze specialiteit is het werk wat extra aandacht vraagt.

Denk hierbij aan (voedings-)industrie/petrochemie waarbij continuïteit van de processen een belangrijk item is, of gebieden waar speciale veiligheidseisen gelden zoals een EX omgeving”

“Verder is momenteel PFAS houdend blusschuim een item. We zitten in een transitie naar fluorvij blusschuim, De regelgeving veranderd met de tijd mee en daardoor worden fluorhoudende schuimen in de toekomst verboden.”

“Wij informeren onze klanten en maken de mogelijke aanpassingen voor hun bestaande schuiminstallaties inzichtelijk.”

“Dit soort systemen worden vaak in de industrie gebruikt en bij helidecks van bijvoorbeeld ziekenhuizen. Verder zijn er aanpassingen, reparaties en vervangingen van droge blusleidingen, dit heeft te maken met de leeftijd van flatgebouwen. Vanaf de jaren ‘70 zijn er veel blusleidingen toegepast, deze krijgen nu te maken met grootschalige renovaties.”

Veiligheidsmarkt bij Simplus brandbeveiliging

Heb jij ook vragen aan Sander of de andere experts? Kom dan op donderdag 8 juni naar onze veiligheidsmarkt over brandpreventie en vluchtveiligheid. Reserveer gratis een ticket via Simplus.nl/veiligheidsmarkt of stuur een mailtje naar [email protected]

Deel dit artikel