• Nieuws
  • Brandslanghaspels
  • Brandveiligheid

Heeft u voldoende brandslanghaspels in uw pand?

  • 21 maart 2023
  • André Hettema

Afgelopen week heb ik een bezoek gebracht aan een bedrijf om de projectering van de brandslanghaspels in beeld te brengen. Het ging om een warehouse in het havengebied met diverse hallen.

heeft u voldoende brandslanghaspels in uw pand 1024x768

Met behulp van een meetwiel heb ik de meters tussen de brandslanghaspels in kaart gebracht. Hierbij is er gekeken of met het huidige aantal brandslanghaspels het hele pand bereikt kan worden. Voor de zekerheid heb ik ook de brandslangen nagemeten. Het bleek dat sommige loopafstanden langer waren doordat er magazijnstellingen bij waren geplaatst.

De brandslangen dienen elk punt in een gebouw te bereiken. Je mag hierbij rekening houden met de worplengte van de waterstraal van 5 meter.

Zorg er voor dat de brandslang bij gebruik niet door brand- en/of rookwerende deuren gevoerd wordt. Hierdoor blijft de compartimentering in takt. Het komt er op neer dat er in elk brand- of rookcompartiment voldoende brandslanghaspels aanwezig dienen te zijn.

Wilt u ook weten of uw brandslanghaspels nog toereikend zijn? Neem contact met mij op om een afspraak te maken. Bel 06-54286456

Deel dit artikel