• Nieuws
  • Brandblussers
  • Brandveiligheid
  • Fluor

Demomiddag fluorvrij blusschuim bij spinel veiligheidscentrum

  • 23 november 2022
  • AndrĂ© Hettema

Op vrijdag 18 november hadden wij op het opleidingsterrein van Spinel Veiligheidscentrum in Dordrecht een demonstratiemiddag om onze fluorvrije schuimblussers te demonstreren. In totaal hadden wij 12 nieuwe relaties te gast die middels een interactieve bijeenkomst de toekomst van onze fluorvrije blusmiddelen gedemonstreerd kregen. We hadden een enthousiaste groep te gast werkzaam in o.a. de energiesector, petrochemie, de overheid en het verzekeringswezen.

demomiddag fluorvrij blusschuim bij spinel trainingscentrum 2

Na een korte lunch werd een theoretisch deel verzorgd met presentatie waarin de huidige PFAS problematiek werd besproken. Ook wat voor oplossingen Simplus biedt met haar lijn van fluorvrije schuimblussers. Na een een vragenronde is iedereen omgekleed om het terrein te betreden. We hebben toen van een medewerker van Spinel een rondleiding over het terrein gehad, waar op dat moment diverse brandweerdemonstraties plaatsvonden.

Vervolgens is de productmanager van de SK FireSafety Group, Mohamed Moudrous, aan de slag gegaan met een aantal blusdemonstraties op vloeistof- en vetbranden, waarbij een deelnemer ook een bluspoging mocht wagen met de brandblusser.

Een korte impressie van het praktijkgedeelte van de dag:

Wij kijken terug op een succesvolle dag! Wil jij meer informatie over onze fluorvrije brandblusser of wil je graag de presentatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel